From Paris, with love and lots of make up…

Op een van de warmste dagen van Augustus werd ik verwacht in de TV Studio van de Franse Nieuwszender France 24. Op deze zender wordt een programma uitgezonden, The 51%, wat door en voor vrouwen gemaakt wordt en een breed scala aan onderwerpen behandeld die vrouwen wereldwijd aan gaan. Het thema van deze uitzending is “Discriminatie tegen kinderloze vrouwen”

Als een ware “celebrity” werd ik door een chauffeur bij mijn hotel opgehaald en voor de deur van de studio afgezet. Ik werd door 2 stylistes opgewacht die mij in een mum omtoverden van een ‘blije toerist’ tot serieuze TV gast.

Samen met de Engelse fotografe Denise Felkin (auteur van het boek: Mum’s not the word) mocht ik mee praten over hoe vrouwen die (ongewenst) kinderloos zijn te maken hebben met stigma’s, vooroordelen en zelfs discriminatie. De maatschappij is nog steeds erg gericht op het gezin als hoeksteen van de samenleving en voor vrouwen wordt het moederschap nog altijd gezien als een van de hoogst haalbare doelen in het leven van de vrouw.

Ik ben erg trots op mijn deelname aan dit programma en hoop zo anderen te kunnen inspireren om zich meer gehoord en gezien te voelen! Benieuwd naar het interview? Kijk dan snel via de link hieronder!

Merci et à bientôt! Liefs, Karin

Geef als eerste een reactie

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*